Var & när?

Vi håller till vid Kjåsken, Rörosvägen 433, Tänndalen. 

Vår säsong pågår så länge skoterleden på Tänndalssjön är farbar. Vi öppnar lördagen den 23e december 2023 och siktar på att  hålla öppet t.o.m. 5 maj -24. Skulle säsongen ta slut osedvanligt tidigt får ni en full återbetalning. Mer om våra avbokningsvillkor och annat matnyttigt kan ni läsa nedan.

Känns något ändå oklart? Här kan ni se svar på vanliga frågor. Det går också bra att kontakta oss via vårt kontaktformulär.

Tider

Ni som hyrt heldag eller flera dagar: Upphämtning av bokad skoter/skotrar sker klockan 10:00 men kom gärna redan kl. 09:30 för att prova hjälmar och skriva på hyresavtalet.

Återlämning sker när som helst under hyresperiodens sista dag. För den morgonpigge går det också att sköta återlämningen på morgonen efter. Det görs i så fall senast klockan 07.45.

Ni som hyrt över eftermiddagen: Upphämtning 12.00, återlämning 17.00. 

Vid försenad återlämning debiterar vi 500 kronor per timme och skoter.

Parkering

Bil: Några parkeringsplatser finns utanför Kjåsken men vi uppskattar om ni som hyr skotrar en längre period kan parkera bilen hemma under hyrperioden.

Skoter: Ni får med ett skoterhänglås till varje skoter, så att ni tryggt kan parkera vid stugan över natten. Tänk på att parkera med hänsyn till andra stugägare och snöröjning!

Förarbevis

För att få köra skoter krävs ett giltigt skoterförarbevis eller ett B-körkort med ett första-utfärdandedatum innan 1 januari 2000.

Tips! Vi samarbetar med skoterförarbevis.se och erbjuder därför olika rabatter. Läs mer om dem här.

Vi kontrollerar alltid förarbevis/körkort och förbehåller oss rätten att inte lämna ut skoter/skotrar om något inte stämmer.

Hjälm & passagerare

Både förare och passagerare måste använda hjälm vid skoteråkning. När ni hyr av oss ingår en hjälm per skoter. Extra hjälmar finns att hyra ifall eventuell passagerare inte har någon egen.

Barn under 8 rekommenderas att använda en skidhjälm, då skoterhjälmar ofta är för tunga för deras nackar.

Det är upp till förälder/vårdnadshavare att bedöma om barnet på ett säkert sätt kan sitta som passagerare.

Av hygienskäl ser vi gärna att ni tar med en tunn mössa att använda under hjälmen. Det går också att köpa en tunn balaklava av oss på plats. Den kostar 75 kr.

Avbokningar

Våra avbokningsvillkor kan du läsa här.

Tanka

Varje skoter lämnas ut fulltankad. I priset för skoterhyra ingår uppfyllning av tanken vid återlämnandet. Under hyresperioden står ni själva för tankning. 

Skotern/skotrar ska tankas med ”vanlig bensin”. På OKQ8 i Funäsdalen finns en pump tillgänglig från skoterled. Tyvärr går det inte att tanka i Tänndalen. 

Naturhänsyn

Våra skotrar får endast framföras på markerad skoterled eller anvisat friåkningsområde. Läs gärna vår text om varför det är så viktigt! En mer utförlig skrift finns hos naturvårdsverket

Personuppgifter

När ni hämtar skoter/skotrar kommer ni att få fylla i ett hyresavtal där vi ber om personuppgifter. Hur vi hanterar personuppgifter kan ni läsa mer om i vår integritetspolicy.