Var & när?

Vi håller till vid Kjåsken, Rörosvägen 433, Tänndalen. 

Vår säsong pågår så länge skoterleden på Tänndalssjön är farbar. Vi öppnar fredagen den 16e december och siktar på att  hålla öppet april ut. Skulle säsongen ta slut osedvanligt tidigt får ni en full återbetalning. Mer om våra avbokningsvillkor och annat matnyttigt kan ni läsa nedan.

Känns något ändå oklart? Här kan ni se svar på vanliga frågor. Det går också bra att kontakta oss via vårt kontaktformulär.

Tider

Upphämtning av bokad skoter/skotrar sker klockan 10:00 men kom gärna redan kl. 09:30 för att prova hjälmar och skriva på hyresavtalet.

Återlämning sker när som helst under hyresperiodens sista dag. För den morgonpigge går det också att sköta återlämningen på morgonen efter, mellan 09.00 och 09.30.

Vid försenad återlämning debiterar vi 500 kronor per timme och skoter.

Parkering

Bil: Några parkeringsplatser finns utanför Kjåsken men vi uppskattar om ni som hyr skotrar en längre period kan parkera bilen hemma under hyrperioden.

Skoter: Ni får med ett skoterhänglås till varje skoter, så att ni tryggt kan parkera vid stugan över natten.

Förarbevis

För att få köra skoter krävs ett giltigt skoterförarbevis eller ett B-körkort med ett första-utfärdandedatum innan 1 januari 2000.

Vi kontrollerar alltid förarbevis/körkort och förbehåller oss rätten att inte lämna ut skoter/skotrar om något inte stämmer.

Hjälm & passagerare

Både förare och passagerare måste använda hjälm vid skoteråkning. När ni hyr av oss ingår en hjälm per skoter. Extra hjälmar finns att hyra ifall eventuell passagerare inte har någon egen.

Barn under 8 rekommenderas att använda en skidhjälm, då skoterhjälmar ofta är för tunga för deras nackar.

Det är upp till förälder/vårdnadshavare att bedöma om barnet på ett säkert sätt kan sitta som passagerare.

Av hygienskäl ser vi gärna att ni tar med en tunn mössa att använda under hjälmen. Det går också att köpa en tunn balaklava av oss på plats. Den finns i två varianter och kostar 75 kr för den enkla, 115 kr för en lite mer avancerad.

Avbokningar

Våra avbokningsvillkor kan du läsa här.

Tanka

Varje skoter är fulltankad när vi lämnar ut den, och ska också vara det vid återlämnandet. Tyvärr finns det ingen bensinstation i Tänndalen.

Billigast är att tanka skotern full på OKQ8 i Funäsdalen, de har en pump tillgänglig från skoterled. Tanka några liter extra i en dunk ni får låna av oss, och toppa upp det sista när ni lämnar tillbaka skotern. Det finns också en bensinstation i Bruksvallarna.

Smidigast är att låta oss fylla upp skotern med miljöbensin Aspen R för 51 kr/liter. Då gör ni närmiljön en tjänst, samtidigt som priset per kilometer ändå är lägre än våra konkurrenters kilometerkostnad. Det går också att välja till ”tankservice” när ni bokar, då löser vi tankningen till en fast kostnad. 

Vi väger bränslet när vi tankar för att få en noggrannare mätning. Aspen R kostar 64,72 kr/kg, vilket motsvarar 51 kr/lit.

 

Personuppgifter

Vid bokning ber vi om personnummer för varje förare. Detta gör vi för att kunna se eventuella anmärkningar i Biluthyrarna Sveriges register. Därför är det viktigt att ni uppger rätt personnummer. Vid felaktigt personnummer, eller förekomst i Biluthyrarna Sveriges register, har vi rätt att ej lämna ut skotern/skotrarna.

Hur vi hanterar personuppgifter kan ni läsa mer om i vår integritetspolicy.